13.02.2008

Fenerbahçe 1991-92


Soldan Sağa (üst sıra): Engin, Socienzki, Semih, Turan, Vokri, Oğuz (Alt sıra): Gerson, Ahmet Suphi, Ümit, Tanju, Müjdat
Yukarıdan aşağıya (balondakiler): Rıdvan, Aykut, Hakan

Yaşlandık mı ne, özlemeye başladım o günleri. Futbolun kirlenmeden önceki son halini ucundan da olsa yakalaybildiğim için şanslı sayıyorum kendimi.

O zamanlar bi futbolcu için milyon dolarlar ödenmezdi. Tanju 150 milyon liraya transfer olmuştu Galatasaray'a.

Digiturk kutusuna bağımlı değildi futbolseverler. TRT 1'de dönüşümlü seyrederdik maçları. Söz sık sık "merkez stüdyolarımıza" bırakılırdı. Radyolarda maç arasında "Apikoğlu" diye bir firmanın reklam cıngılları dönerdi. Şimdiki gibi Finansbanklar, Oyakbank'lar yoktu.

Emlak Bankası'ydı Fenerbahçe'ye forma reklamı veren. Galatasaray ve Beşiktaş'ın formalarına reklam vermezsem batarım diye düşünmemişlerdi hiç.

Sanki herşey daha bir futbol kokuyordu o günlerde...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

evet duygu seli yasatacak bir yazi daha.. ;) cok bi efsane kadro olmasa da , bu kadro da yurekleri kıpır kıpır ederdi.. vokri ve gerson gibi iki adam gecti bu takimdan yahu..

schumacher / ismail kartal (arap)-k.senol(ustaömeroğlu)- nezihi (tosuncuk--rambo lakabi nasıl gsli yusufa gitti zaten hep dusunmusumdur :)- müjdat yetkiner (real legend hesabi) / turhan (sofuoğlu) - hakan (tecimer-- üsküdardaki bilardo salonu hala duruyor.. iyi topcuydu ama tarigın ağa babasiydi diyim ben size)-RIDVAN DİLMEN (ne soylenebilir ki allah basimizdan eksik etmesin) - hasan(vezir) - Oğuz (çetin--gercek beyefendi gercek imparator) - Aykut Kocaman (hiç unutamam rahmetli babamla gittiğim trabzon deplasmanında attığı golü)

ne olursa olsun nacizane yorumlarimla bezedigim bu kadro benim icin her zaman efsane olacaktır.. ve önümüzdeki dönemlerde kimler girerse girsin Fenerbahçe kadrosuna daha bir efsane gelmeyecektir..

unutulur mu 88-89 sezonu ? 103 gol boru mu ? 3-0 dan 4-3 lük bir galatasaray galibiyeti gene bu sezonda..bu kadronun mücadele ruhu lazım her daim Fenerbahçeye.. ve tabiki son zamanda hiç olmadığı kadar düşük performans gösteren Fenerbahçe taraftarına..
bu sezondaki şampiyonluk kasedi de hala zihnimden silinmemekle beraber ates bocegi ercanin su dortlüğü beni aklin dar muhitinden cinnetin genis sahralarina sevk etmekte :

fenerliyim ben fenerli
uğruna koymuşum can
işte geliyor karşınızda
ateş böceği ercan

i love this game sanırım ;)