14.10.2011

Basariya Ulasmanin Yolu

Amerika’dan is arkadaslarim Istanbul’a geldiginde onlari Taksim’e goturmustum. O gun Galatasaray’da ogretmen maaslarinin protesto edildigi bir eylem vardi. Iclerinden biri ogretmen maaslari cok yuksek oldugu icin mi protesto ediliyor diye sordu? Saskinlikla afallama arasinda kalmistim. Diyemedim ki biz ogretmenlerimize 3 kurus maas veriyoruz. Ve onlardan harika nesiller yetistirmelerini bekliyoruz.


Hiddink mac sonu konusmasinda tam da bundan soz ediyor aslinda. Almanya’ya yenildigimiz icin kizacaginiza altyapiya onem verin diyor. Altyapi hocalarina, futbol okulu antrenorlerine en yuksek maaslari verin. Bakin Almanya siz Turkler’den dunya yildizlari yaratiyor. Cunku onlar temelden iyi egitiyorlar, diyor. Ustu kapali bir sekilde sizin oyunculariniz iyi yetistirilmemisler bir de ustune tembeller anafikrini veriyor.


Hamit de Almanya maci sonrasi 6 aydir futbol oynamadigi halde ekip arkadaslariyla arasinda kondisyon farki olmadigini soyledi. O da kibarca Turk futbolcusunun yeterince calismadigindan soz etti. Turkcesi cok iyi olmadigi halde oyle seyler soyledi ki, tum spor programlari defalarca onun sozlerini yayinladi, uzerinde saatlerce konusuldu. Cunku Hamit, bizim hic de alisik olmadigimiz bir analiz yapmisti. Bu analizleri Turkiye’de yetisen oyunculardan niye duyamiyoruz diye sorarsaniz bkz ilk paragraf…


Yani isin ozu cok net:


1- Egitim sart


2- Basariya ulasmanin en kolay yolu calismak.

9.10.2011

Turkiye Almanya'yi Yenebilir Miydi?


Ne zaman Turk kadini tribunlerde bir 'goruntu' olmanin otesine gecer, ne zaman Turk erkegi yesil sahalardaki ve tribunlerdeki kadinlari kucumsemekten vazgecer, iste o zaman Turkiye Almanya'yi yener

*****
Turkiye gunun birinde Almanya seviyesine gelebilir mi diye dusunurken, son 3-4 ayda olanlara bir goz attim. Sonuc husrandi.

26 Haziran 2011.. Almanya'da Kadinlar Dunya Sampiyonasi basladi.

Almanya-Japonya maci Almanya'daki her 10 evden 6'sinda izlendi. Toplam izleyici sayisi 17 milyon kisiyi buldu.


Onlar Dunya Kupasi'na ev sahipligi yaparken, biz kadinlarin sadece tribunlerdeki renkli goruntulerden ibaret oldugunu saniyorduk. Kiminle konussam, "aaa kadinlar dunya kupasi mi oynuyor?" diyordu.


Kadinlar Dunya Kupasi icin 4,5 milyon adet futbolcu cikartmasi basildi. Hani su cocukken biriktirip albume yapistirdigimiz cikatmalardan. 700.000'i turnuvadan 1 ay once coktan satilmisti bile...


Turkiye Kadin Futbol Takimi, 2013 Avrupa Sampiyonasi grup eleme macinda Ispanya'ya 10-1 yenildi. Gazetelere gore sonuc onemli degildi. Mac 'renkli goruntuler'e sahne olmustu.


Alman Kadin Milli Takimi 10 defa duzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nin 7'sinde sampiyon oldu.


Turkiye Futbol Federasyonu seyircisiz mac oynama cezasi alan takimlarin maclarina kadinlarin ve cocuklarin girmesini serbest birakti. Fenerbahce-Manisaspor macini 41.663 biletli kadin ve cocuk izledi. Tribunlerde yine 'renkli goruntuler' vardi. Bir de vuvuzela sesine benzeyen bir ses...

Diyecegim o ki, ne zaman bu ulkenin kadinlari bir 'goruntuden' oteye gecer, ne zaman bu ulkenin erkekleri tribunlerdeki ve yesil sahalardaki kadinlari kucumsemekten vazgecer, o zaman Turkiye Almanya'yi yener.