10.06.2008

Bu Ülkeden Zico Geçti

Zico'nun Fenerbahçe'ye gelişi eskileri deyimiyle kerhen olmuştu. Başkasını bulamadık modu vardı yönetimde. İnsanların hafızaları ne kadar da kötü oluyor? Ben O'nun futbolculuk dönemine yetişemedim. Babamdan dinlediklerim yetmişti O'nu anlamaya. Dünyanın en büyük efsanelerinden biri ülkemize gelmişti ama biz kendimizi öyle tepelerde görüyorduk ki Zico'ya bile burun kıvırma lüksümüz vardı (Hala aynı burnu byüklük devam ediyor ama dayanağı nedir anlayabilmiş değilim)
Teknik direktörlük kariyeri Japonya'dan ibaretti. Öyle ya Chelsea'yi, Milan'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapmayan teknik direktörün Samandıra'da ne işi olabilirdi ki? Japonlar O'nun çalışma odasını hala boş tutuyorlar. O'na olan saygılarından!
Bugün gazetelerde Zico'yla anlaşmaya varılamadığı yazıyordu. Beklenen son gerçekleşti. Takımı şapiyon yapamayan teknik direktörün kellesi tiz vurula! Bu anlayışla nasıl kalıcı ve sağlıklı bir başarı elde edeceğimizi gerçekten çok merak ediyorum.
Sessiz sedasız gelmişti takımın başına.Sessiz sedasız da gitti. Eminim Daum gibi medyaya sansasyonel açıklamalar yapmayacak. Basına hiç malzeme vermeycek. Birşey sorulacak olursa kibarca herşey için teşekkür edecek. Keşke O'nun gibi biri daha olsa...

9.06.2008

Ofsayt Hocam!


Tamam, Portekiz maçında çok kötü oynadık.
Oyuncu seçimleri, mevki seçimleri bence de hatalıydı.
Direkler olmasa Portekiz 5 tane atacaktı, ona da tamam.
Ofsayt taktiği yapmak nedir???
Nolur biri bana bunu açıklasın!
Fatih Terim önceki yıllarda da bu taktiği hep kullanırdı. Ama o zamanlar yıllarca büyük turnuvalara katılamamış, nispeten ezik bir takımdık. O zamanlar futbol da şimdikinden farklıydı. 2008 yılında hala ofsayttan medet umulur mu?