17.08.2014

Bu Defa Olmadı


 
 
DSC_9079
 
Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi’nde TOP 16’ya kalarak gururumuz olan Konak Belediyespor, bu sezon zorlu rakiplerin bulunduğu gruptan çıkmayı başaramadı

Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Konak Belediyespor, eleme gruplarının son maçında Zürih’e 4-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Hatırlanacağı gibi temsilcimiz geçen yıl son 16’ya kalarak bir mucizeyi gerçekleştirmiş, Türkiye’de kadınlar futbolu içler acısı haldeyken Konak Belediyespor umutları yeşertmişti. Konaklılar bu yıl da gruptan çıkmaya çok yaklaştılar. Ama maalesef bu defa olmadı.
 
Konak Belediyespor, turnuvaya çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk maçında ev sahibi Letonya’nın tmesilcisi Rigas’ı 11-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Konak’ın gruptaki en büyük rakibi Zürih’in Minsk ile berabere kalmasıyla Konak çok önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Rigas maçından bir gün sonra bu defa rakip Belarus’un Minsk takımıydı. Mavi-beyazlılar 1-0 geriye düştükleri karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldılar. Aynı gün Zürih de Rigas’ı yendi. Böylece gruptan hangi takımın çıkacağı sorusunun yanıtı son maça kaldı.
 
Konak Belediyespor’un üst tura çıkması için Zürih ile berabere kalması yetiyordu. Bir küçük not, bu zorlu karşılaşmada, Türkiye Cumhuriyeti Letonya Büyükelçisi Şerife Serap Özcoşkun ve beraberindeki Türk heyeti Konak Belediyespor’u yanlız bırakmadı. Maçın başında Zürih penaltıdan golü buldu. 63. dakikada, rakip en tecrübeli oyuncularından olan Humm’la ikinci golü buldu.  Maç bundan sonra koptu ve İsviçrelilerin ard arda bulduğu iki golle skor 4-0 oldu. Bu skorla Konak grubu 6 puanla ikinci sırada bitirdi ve en iyi ikinciler arasına giremediği için Şampiyonlar Ligi’nden elendi.
Bu yıl gruptaki rakipler, geçen yıla oranla daha zorluydu. Temsilcimiz kuraya ikinci torbadan katıldı fakat kurada üçüncü torbadan Minsk ve birinci torbadan Zürih’i çekerek olabilecek en zor gruplardan birine düştü. Böyle zorlu rakiplerle karşılaşmadan önce temsilcimizin hazırlık maçı yapacak takım bulamaması ve kendinden çok zayıf iki takımla hazırlık maçı oynaması bir handikaptı. Bu konuda kulüplere TFF’nin destek olması, gerekirse masraflarını karşılayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılan takıma hazırlık maçları organize etmesi uluslararası başarı için oldukça önemli bir girişim olacaktır.
UEFA’nın eleme maçlarını çok dar bir takvime sıkıştırması da fizik gücü Avrupalı rakiplerine göre daha düşük olan Türk takımları için dezavantaj yaratıyor. Konak Belediyespor, 9 Ağustos’ta grubun en zayıf takımı Rigas’la karşılaştı. Sadece bir günlük bir aradan sonra ikinci maçına 11 Ağustos’ta çıktı. Minsk maçından iki gün sonra 14 Ağustos’ta Zürih ile oynadı. Bu kadar kısa sürede Şampiyonlar Ligi seviyesinde üç maça çıkmak ve grubun en güçlü takımıyla son maçta karşılaşmak şüphesiz ki Konak için hiç de kolay değildi.
 
Konak Belediyespor; belediyenin desteği, teknik direktör Hüseyin Tavur ve oyuncuların gayretleriyle Türkiye kadınlar futbolunda önemli bir kilometre taşı olmayı başardı. Türkiye takımları için artık Şampiyonlar Ligi’ne katılmak değil, üst turlara çıkmak hedef haline geldi.
 
Hayatım Futbol, 15.08.2014, Aslıhan Karlıdağ
 

Devler Ligi Zamanı


Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalarak Türk kadın futbolu adına büyük bir başarıya imza atan Konak Belediyespor bu sezon yine Devler Ligi’nde boy gösterecek


Kadınlar Şampiyonlar Ligi, 9 Ağustos Cumartesi günü oynanacak grup maçlarıyla başlıyor. Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde gruplar, Erkekler Şampiyonlar Ligi’ndeki ön elemelere karşılık geliyor. UEFA sıralamasında seri başı olamayan takımlar gruplarda mücadele ediyorlar. Her gruba, grupta yer alan bir takım ev sahipliği yapıyor. Maçlar ev sahibi ülkede, tek maç üzerinden oynanıyor. Grubunu lider bitiren takımlar ile en iyi ikinciler birinci tura yükseliyorlar. Seri başı olan takımlar birinci turdan Şampiyonlar Ligi’ne dahil oluyorlar. Bundan sonrası finale kadar çift maç eliminasyon usulü ile devam ediyor.

Bu yıl 8 grupta 32 takım mücadele edecek. Grupları lider bitiren takımlar ile en iyi iki ikinci son 32’ye kalacaklar. UEFA sıralamasında ilk 22 sırada yer alan  takımlar grup mücadeleleri sona erdikten sonra turnuvaya dahil olacaklar. Ülkemizi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konak Belediyespor temsil edecek. Temsilcimiz 1. Grupta; Letonya’nın Rigas, Belarus’un Minsk ve İsviçre’nin Zürih takımlarıyla Letonya’da karşı karşıya gelecek. Konak, ilk maçını 9 Ağustos’ta ev sahibi Rigas ile oynayacak. İkinci maç 11 Ağustos’ta Minsk ile son maç ise 14 Ağustos’ta grubun favorisi Zürih ile olacak.

Büyük ihtimalle gruptan çıkacak takımı Zürih-Konak karşılaşması belirleyecek. İki takım da geçen yıl, son maçlar oynanmadan gruptan çıkmayı garantilemişlerdi. İki takım da son 16’ya kalma başarısı göstermişti. Zürih, Barcelona’ya elenirken, Konak Belediyespor Avusturya’nın Neulengbach takımına elenmişti.

Zürih, daha önce beş defa Şampiyonlar Ligi’nde katıldı. En büyük başarısını geçtiğimiz sezon ikinci tura yükselerek elde etti. Çok genç bir kadroya sahip olan İsviçre ekibinin en tecrübeli oyuncuları 30 yaşındaki Keller ile 27 yaşındaki Humm. Humm orta saha oyuncusu olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi’nde takımının en skorer oyuncusu.

Konak Belediyespor, bu yıl ikinci kez Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Temsilcimiz, geçen yıl ilk kez boy gösterdiği Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir sürpriz yaparak ikinci tura kadar ilerlemişti. Türkiye Kadınlar futbol tarihinin en önemli başarısına imza atan Konaklı kadınlar, bu yıl da hedeflerine emin adımlarla ilerliyorlar.

Hazırlık kampını Çeşme’de gerçekleştiren İzmir ekibinin tek handikapı ise hazırlık maçı oynayacak güçlü bir takım bulamaması oldu. Konak U16 erkek takımı ve Besem ile iki hazırlık maçı oynadılar, iki karşılaşmayı da farklı kazandılar. Konak Belediyespor kadrosunu, Bayer Leverkusen’den Arzu Karabulut, Karadeniz Ereğlispor’dan Ebru Topçu ve Berna Yeniçeri’yi transfer ederek güçlendirdi. Geçen yıl Konak’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en skorer oyuncusu Cosmina Duşa idi. Bu yıl Cosmina’nın yanında Yağmur’un ve Tata’nın da devreye gireceğini düşünürsek, takımın gol yollarında oldukça etkili olacağını söyleyebiliriz.

Konak Belediyespor, gruptaki en büyük rakibi olan Zürih’i yenecek güçte bir takım. Kadro olarak da geçen yılki gibi iyi bir ekibe sahipler. Çok büyük aksilik olmazsa gruptan çıkacaklardır  bunu başarmamaları için hiçbir sebep yok.


Hayatım Futbol, 08.08.2014, Aslıhan Karlıdağ

http://www.hayatimfutbol.com/devler-ligi-zamani/