18.04.2008

BFL Programı


Kadınlar Futbol Ligi 2. Kademe 2. hafta maç programı şöyle:

1. Grup20 Nisan 2008 13:00 Yeşiltepe Sentetik Saha
Malatya Gençlik ve Spor - Mersingücü Cengiz Topelspor

20 Nisan 2008 13:00 Yenişehir Stadı
Mersin Camspor - Kartalspor

2. Grup
20 Nisan 2008 14:00 Veledrom Dış Saha
Bursa Sağlıkgücü Gençlikspor - Trabzonspor A.Ş.

20 Nisan 2008 14:00 Bakırköy Belediye Sahası
Zeytinburnuspor - Elit Çimenspor

3. Grup20 Nisan 2008 13:00 Atatürk 1 Nolu Yan Saha
Konak Bel. - Gazi Üniversitesispor

20 Nisan 2008 16:00 Karasu Stadı
Sakarya Güneşspor - Marmara Üniversitesi Spor

17.04.2008

Yok Birbirimizden Farkmız


Bursaspor taraftarı, Beşiktaş'ın rakibi Porto'ya başarılar dilerken...




Roma-Galatasaray maçının ardından, Galatasaraylı futbolcuların Roma polisiyle yakın teması sonucunda Fenerbahçe taraftarı Roma polisine arka çıkarken...

Chelsea'nin Fenerbahçe'yi elemesine sevinen Galatsaray taraftarı Chelsea'ye teşekkür ederken...

14.04.2008

Sınırsız Olmak


Herşey Şampiyonlar Ligi sınırlarının genişletilmesiyle başladı. Dünyanın en büyük 3 ligi İngiltere, İtalya ve İspanya'dan 4-5 takımın katıldığı bu büyüyen organizasyon "onlar" ve "diğerleri"ni yarattı. Sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılarak kazanılan paralar yıllık bütçeleri dev boyutlara ulaştırdı. Bu süper elit takımlar ellerindeki maddi güçle dünyanın en büyük yeteneklerini kendi takımlarına kazandırdılar. "Diğerleri"ni fakirleştirirken "onlar" daha da zengin oldular. Takımlar turnuvadan turnuvaya koşarken, herhangi bir sakatlıktan ya da takımdan herhangi bir sebeple uzak kalma durumunda takım performansının etkilenmesine izin veremezlerdi. "Onlar" her geçen gün daha da vahşileşerek en iyi oyuncuları aldıkça aldılar.

Steven Gerard bir ropörtajında İngiltere'deki yabancı istilasının İngiliz futboluna zararından söz ediyordu. Rooney'nin Four Four Two dergisine verdiği bir ropörtajda O da takımında İngiliz futbolcuların yoğunlukta olmasının başarıya daha çok katkı yapacağını söylüyordu.

Ülkemizde ise Aziz Yıldırım, Zico ısrarla sınırsız yabancıyı savunurken Türk futbolunun geleceğini mi düşünüyorlar yoksa kendi geleceklerini mi? Peki ya UEFA?

Asıl korktuğum şey şu ki bundan 10 yıl sonra İtalyan futbolu, İspanyol futbolu diye birşey kalmayacak. Bütün dünya aynı tip oyun oynayacak. Zaten aynı tip kıyafetler giyiyor, neredeyse aynı yemekleri yiyor, aynı filmleri izliyoruz. Globalizmin futbolu da yutmasına az kaldı...

13.04.2008

Eto'o


Aziz Yıldırım'ın 90 milyon avroa kıyıp Eto'o'yu transfer edeceği günlerdir konuşuluyor. Eto'o Fenerbahçe'ye gelir mi bilinmez ama eğer gelirse tribünlere maymun taklidini de getirir mi diye düşündürüyor insanı.

Sami Yen'deki ilk Galatasaray maçında tribünler, rakiplerinin en büyük yıldızına maymun taklidi yaparlarsa hiç şaşırmam. Adamın zaten bu olaya karşı -normal olarak- ciddi bir hassasiyeti var. Galatasaraylı taraftarlar da bunu kullanıp rakiplerinin yeni yıldızını devre dışı bırakmayı düşünebilirler. Böylece Türkiye'de ırkçılık yok söylemleri de sona ermiş olur mu?

Asıl merak ettiğim konu da zamanında "Hepimiz Eto'o'yuz" pankartı açan Çarşı'nın bu konuda ne yapacağı. Galatasaraylılara destek mi olurlar, eski çizgilerini mi korurlar acaba?