3.05.2014

Eskişehirspor Tekrar 1. Lig’de


Türkiye Kadınlar Futbol 2. Lig Play Off karşılaşmaları sona erdi. 2012-2013 sezonunda 1. lige veda eden Eskişehirspor tekrar 1. Lige yükselmenin sevincini yaşıyor. Süper Lig’deki takımlardan, kadın futbol şubesi de bulunan tek kulüp olan Eskişehirspor, 1. Lig’de de iddialı olacağının sinyallerini verdi. Eskişehirli futbolcular, Konak Belediyespor’un oyuncularına sosyal medya aracalığıyla, gelecek yıl şampiyonluğu kendilerinin alacağına yönelik espirili mesajlar yayınlamayı ihmal etmediler.

Eskişehirspor ile birlikte 1. Lige yükselen diğer takımlar, Samsun İlk Adım, Gazi Kentspor ve Beden Eğitimi ve Spor oldu.

Ataşehir İzin Vermedi

Kadınlar 1. Futbol Ligi play off karşılaşmasında Perşembe günü Ataşehir Belediyespor, Konak Belediyespor’u konuk etmişti. Konak, bu maçta galip gelmesi halinde ligdeki en önemli rakibinin sahasında şampiyonluk turu atacaktı. Fakat, Ataşehir baskılı oyunuyla buna izin vermedi. Ataşehir, maçın başında son haftaların en formda oyuncularından Fatma Kara’nın golüyle 1-0 öne geçti. İstanbul ekibi, Duşa skoru 1-1’e getirene kadar çok sayıda fırsattan yararlanamadı. Duşa’nın golünden hemen sonra Tata, eski takımına karşı skoru 2-1’e taşıyan golü attı. Konak’ın her iki golünün asisti de devre arasında Ataşehir’den transfer edilen Yağmur Uraz’dan geldi. 82. Dakikada Fatma Kara Ataşehir Beldiyespor’un ikinci golünü atarak, rakibini İzmir’e eli boş gönderdi.

Konak Belediyespor, Pazar günü evinde Karadeniz Ereğlispor’u yenmesi halinde, üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan edecek. Ataşehirspor’un şampiyon olabilmesi için Konak’ın kalan iki maçtan roplam bir puan alması ve Ataşehir’in iki maçını da kazanması gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi Finalistleri Belli Oldu

Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalistleri belli oldu. İsveçli Tyresö ve Alman Wolfsburg Lizbon biletini alan iki takım oldular. Tyresö yarı finalde, sürpriz bir şekilde Arsenal’i eleyen Birmingham’la karşılaştı. İlk maç 0-0 sonuçlanmıştı. Tyesö evinde 3-0 gibi net bir skorla galip gelerek finale adını yazdırdı.

Geçe yıl Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Wolfsburg, yarı finalde vatandaşı Potsdam ile karşılaştı. Potsdam daha önce iki defa kupa kazanmış tecrübeli ve güçlü bir ekip. İlk maç Potsdam’ın sahasında 0-0 sonuçlanmıştı. Rövanş karşılaşması, çok çekişmeli ve mücadele gücü yüksek bir oyuna sahne oldu. Wolfsburg rakibini 4-2 yenerek haklı bir galibiyet aldı. Ve ikinci kez adını finale yazdırdı. Geçen yılki finalde, çok iyi bir defans futbolu oynamış ve penaltıdan attığı golle Avrupa’nın en güçlü ekiplerinden Lyon’u 1-0 yenerek kupaya uzanmıştı.