11.04.2008

Hücum Futbolu


Pankartta;
Umut Yattara Gökdeniz
Olmazsa Ceyhun olmaz
Yana geri pas yapandan
Trabzon'a fayda olmaz
Futbolundan utandık
Korku ecele fayda olmaz
Arkanda 10 milyon
Taraftarın var hocam,
Hücum futbolu oynat...
Hücuuuummmmmmmmm...

Demiş Trabzonspor taraftarı. Bu mısralar tahmin edeceğiniz üzere Ziya Doğan'a yazılmıştı. Yönetim de taraftarın sözlerine kulak asmış olmalı ki, ülkenin hücum futbolu oynatmayı en çok seven teknik direktörünü getirdi başa. O'nunla işler beklendiği gibi gitmedi. Şimdi yeni arayışlar gündemde.

Sanırım sorun, hücum futbolundan ya da teknik direktörden daha derin mevzularda...

9.04.2008

Tecrübe


Daum, zamanında ilk turda elenince tecrübe kazandık derdi. Tecrübe, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rakip Chelsea olunca kazanılıyor.

Dün Fenerbahçe gol atsaydı golün sahibi büyük ihtimalle Lugano olacaktı. Takımda en çok çaba harcayan oyuncu O idi.

Fenerbahçe'nin Avrupa'da en çok gol atan ismi Deivid ile asist kralı Alex durunca takım beklenen üretkenliği sağlayamadı. Alex duran topları bile olumlu kullanamadı.

Maldonado'nun basit oyunu bu maç için fazla basit kaçtı. Pas hataları da gelince Selçuk'u mumla arar olduk.

Chelsea çok iyi kapanarak ceza sahasına yaklaştırmadı Fenerbahçe'yi.

Maçın son bölümünde Zico tüm riskleri aldı. Ama yine olmadı.

Fenerbahçe'nin kramponları sınıfta kaldı. Her oyuncu yerlerde süründü. Maçın devre arasında neden krampon değiştirmediler anlayamadım.

Sonuç: Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalamadığımız için çok üzüldüm!

8.04.2008

Yeni Yönetim


Adnan Polat'ın Galatasaray'a başkan olacağı Özhan Canaydın yönetimine girdiği gün belliydi aslında. Teknik direktörü O seçti, takımdan ayrılacaklara O karar verdi.

O'nun başkan olmasıyla Galatasary'da anlayış da değişti. Lige 6 hafta kala Galatasaray'da teknik direktör değişmezdi hiç. Bu haberlerin öznesi Fenerbahçe'ydi, Sigma Olomouc'tan 7 yediği, Cannes'dan 5 yediği günlerde...

Galatasaray'ın Leverkusen'den 5 yediği bugünlerde böyle bir habere şaşırmak mı gerekiyor bilemiyorum. Canaydın olsaydı Kalli gider miydi? Yoksa takım şampiyonluğa giderken biraz daha bekler miydi? Şu da bir gerçek ki Feldkamp'ın kendi rızasıyla gittiğine inanan bir allahın kulu yok bu ülkede.

Galatasaray değişiyor, dikkat etmek gerek.

Abdullah Avcı'ya teklif götürmüşler. Gelecek sezon için Laudrup'lar, Götz'ler, Cuper'ler konuşulurken Avcı kabul etmemiş teklifi. Eminim şu anda takımın başına geçmeyi herşeyden çok istiyor . Ama biliyor ki bu yıl şampiyon olamazsa gelecek yıl ve sonraki yılların hiçbirinde bir daha o koltukta oturamayacak.

Belki de Avcı'nın cevabı Adnan Polat'ın bugüne kadar bıraktığı izlenimin bir göstergesiydi.

7.04.2008

BFL 2. Kademe Grupları

Kadınlar futbol Liginde 2. Kademe maçları 5'er takımdan luşan 3 grupta devam edecek. Fikstür henüz açıklanmazken gruplar şöyle oluştu:

1. GRUP
İSTANBUL KARTALSPOR
MERSİN CAMSPOR
MERSİN CENGİZ TOPELSPOR
İSTANBUL MALTEPE YALISPOR
MALATYA GENÇLİKSPOR

2. GRUP
BURSA SAĞLIKGÜCÜSPOR
İZMİR BUCASPOR
TRABZONSPOR A.Ş.
İSTANBUL ZEYTİNBURNU
İZMİR ELİT ÇİMENSPOR

3. GRUP
ANKARA GAZİ ÜNİV.SPOR
SAKARYA GÜNEŞSPOR
İSTANBUL MARMARA ÜNİV.SPOR
ADANA İDMANYURDUSPOR
İZMİR KONAK BELEDİYESPOR

BFL 1. Kademe


Kadınlar Futbol Ligi'nde geçen hafta oynananaçlarla 1. Kademe karşılaşmaları tamamlandı. Statü gereği, gruplarda ilk üç sırayı alan takımlar 5'er takımdan oluşan 3 grup'ta mücadelelerini sürdürecek. Gruplarda ilk iki sırayı alan 6 takımın kendi aralarında oynayacakları maçlar sonunda şampiyon belli olacak.
1. Kademe sonunda A Grubunda; Kartalspor 24 puan, Sakarya Güneşspor 16 puan, Zeytinburnusoır 10 puan, Ümraniye Mevlana Lisesispor 6 puan, Düvenciler Lisesispor 0 puan aldılar.

B Grubunun lideri 22 puanla Bursa Sağlıkgücü Gençlikspor oldu. 2. Marmara Üniversitesispor 16 puan, 3. yalıspor 12 puan, 4. Kdz. Ereğlispor 9 puan, son sıradaki Eskişehirspor Lisesispor 0 puanla 1. Kademe maçlarını tamamladı.

C Grubunda; Gazi Üniversitesispor 21 puanla birinci, Trabzonspor 16 puanla ikinci, Malatya Gençlik ve Spor 13 puanla üçüncü, Trabzon İdmanocağı 6 puanla dördüncü, Soyaspor 0 puanla beşinci oldu.

D Grubunda; lider Mersin Camspor 21 puanla lider olmayı başardı. Adana İdmanyurduspor 19 puan, Elit Çimenspor 10 puan, Mersin Gençlerbirliği 9 puan, Beden Eğitimi ve Spor Eğt. Mer. Spor 0 puan aldılar.

E Grubunda; Bucaspor 22, Mersingücü Cengiz Topelspor 16, Konal Bel. 13, Antalyaspor 7, Hatay Dumlupınar Spor 0 puan topladı.