6.06.2012

Benim Bedenim Benim Kararım


"Bazılarınızın süreci takip ettiği gibi kürtajla ilgili kadınlara yönelik saldırılara karşı birlikte durabilmek için kadınlar olarak bir metin hazırlamıştık. . Bu metinle sadece kadın örgütlerini değil bu saldırılara, ayrımcı ve militarist söyleme karşı olan herkesi bir araya getirmeyi umuyoruz. Metne hem kurumsal hem de bireysel imza almayı ve 6 Haziran Çarşamba günü metni imzalarla birlikte Cumhurbaşkanı, Başbakan, ilgili bakanlar, TBMM'nin ilgili komisyonları, Türkiye'nin üye olduğu uluslararası örgütlerle ve basınla paylaşmayı planladık. Bu nedenle imzalarınızı en geç Salı günü akşamına kadar bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz.
Ayrıca bir grup kadın bu girişimi desteklemek ve örgütlenmeyi kolaylaştırmak amacıyla Türkçe ve İngilizce çift dilli web sitesi hazırladık. Web sitesinin Türkçe adı http://kurtajyasaklanamaz.com İngilizcesi ise http://saynoabortionban.com/. Bireysel imzalarınızı bu siteler aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz.
Sizleri metne destek olmaya ve bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz! "

Türkiye Kadın Federasyonları Başkanı Canan Güllü

4.06.2012

Neden Bu Kadar Çok Koşuyorsun?


Yeni transferimiz Dirk Kuyt kendisiyle yapılan bir ropörtajda; "Forvetsin ama neden bu kadar koşuyorsun?" sorusuna, "Çocukken, babam saatlerce balık temizlemekle uğraşırdı ve günün sonunda çok az bir para ile eve dönerdi. Ben hayatımda en sevdiğim şeyi yapıyorum ve bana milyon dolarlar veriyorlar. Neden daha fazla koşmayayım ki" diye cevap vermişti.

Bu cevaptan sonra 4-3-3'ün son durumu, transfer bütçesi vs gibi konulara girmenin bir anlamı kalmıyor.

3.06.2012

Futboldaki Seksist Yaklaşımlar


Hepimiz biliriz, İngiltere futbolun beşiğidir. Her yıl futbola tonla para yaratılır. Hatta burada - İngiltere'den kilometrelerce uzaklıktaki Malezya'da- bile yolda yürürken Chelsea, Manchester United formasıyla dolaşan insanlar görürsünüz. İngiltere, kendi ligini en iyi pazarlayan ülkelerden biridir. Division 2'de oynayan bir takımın stadyumu bile hemen her maç dolar.

Yukarıda yazdıklarımın hepsi doğrudur, tabii erkekseniz. Eğer İngiltere'de doğan bir kadınsanız hayat sizin için bambaşka akmıştır. 1920 yılına kadar bu ülkede kadın futbol maçlarını 50.000 kişi izliyordu. Fakat İngiltere Futbol Federasyonu 1921 yılında kadınların futbol oynamasını yasakladı. Ve yasak ancak 50 yıl sonra kaldırıldı. Yasağın etkisinden kurtulabilmeleri ise 1990'lı yılları buldu.

"Iyyy kadınlar hiç futbol oynayamıyor" diyen bir kesim var ya kendilerine burdan selam ediyorum.