15.02.2009

7-0'ın Hesabı


Sevgililer gününü geçen hafta kutlayıp, bu haftayı Fenerbahçe'ye ayırmak benim fikrimdi. Bay B. de sağ olsun beni kırmadı...

Bu sezon Saraçoğlu'na ilk gidişim. Emre'nin transferine olan kızgınlığım bir nebze azaldı. Hatta maç esnasında kendi kendime "bu adam işe yarıyor galiba" itirafını da yapmadım değil. Hava o kadar soğuk ki bazen maça gitmekle akıllıca bir iş yapmadığımızı düşünüyorum ama neyse olan olmuştı. Tribünlerdeki yerimizi aldık. Migros tribünü en son ne zaman bu kadar boştu? Venglos döneminde miydi? 4000 kişiye oynanan maçlar vardı o günlerde, herkes sırtını sahaya dönerdi.

Biz bugüne bakalım..Maç başlayınca goller de peşinden geldi. Kaleyi bulan her topun gol olduğu bir maça gittiğimiz için artık kendimizi şanslı hissediyoruz.

İBB yenilgisinden sonra gazetelerdeki "Fenerbahçe'de 10 yıl öncesinin ruhu geri döndü" haberlerini taraftar bayağı içine sindirmiş olmalı ki maçta 10-15 yıl öncesinin tezahüratları söylenmeye başladı birden:
"Haydii söyleeee her maçına gelmedik miiii
Haydi söyleee uğruna can vermedik miii"

İBB maçı oyunculara iyi bir ders olmuştu. Hacettepe, Osman Özdemir'i gönderdikten sonra lige havlu atmıştı gerçi ama yine de Fenerbahçe'nin bu denli oyuna asılması sık rastlanan bir durum değildi bizler için. 3-0'dan sonra Fenerbahçe bu skorun üzerine yatar dedik yatmadılar. İlk yarı bittikten sonra, ikinci yarı top oynamaz bizimkiler dedik, olmadı. Takım hırsla oyuna asılmaya devam etti.

Maçın en keyifli anlarından biri skorun 6-0'a ulaşmasıyla gerekleşti. Gerekli mercilerin "kulakları çınlatılırken" insanların yüzünde oluşan o gülümsemeyi görmeliydiniz.

Emre Belözoğlu'nun sağ kanatta sakatlandığı pozisyonu tam görememiştim. Ali Bilgin mi sakatlandı soruma Bay B.'den gelen cevap konuyu özetliyordu: "Ali Bilgin topa öyle girmez"

Bu takım ne zaman frikik'ten gol atacak diye beklerken Deivid bunun da cevabını verdi sağ olsun.
Maçta gözleri Guiza'yı arayan oldu mu? Semih-Alex ikilisini izlemeyi özlemişiz. Ama neden 75'te İlhan girsin diye Semih oyundan çıkarıldı anlayan beri gelsin. 2 forvet oynatmamanın inatçılığı skor 7-0 iken bile devam edebiliyormuş.
Bundan sonra takım yine böyle oynar mı?
Oynamazlarsa bu 7-0 hesabını nasıl verirler bilemiyorum.