12.02.2008

Beşiktaş Bayan Takımı


Bu başlığı Milliyet Gazetesi'nde gördüğümde Beşiktaş bayan futbol takımı kuruyor sanmıştım. Meğerse Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan açıklama yapmış bugün.

"Bayan takımı gibi futbol oynanıyor. Çaba ve mücadele yok. Sanki kilo vermeye gelmişler" diyor Erdoğan. Belli ki takımını Kayserispor karşısındaki oyunu beğenmemiş. Bunu ifade ederken kullandığı benzetmelerse Beşiktaş Asbaşkanı olan bir insana çok yakışmış!

Eminim kendisi hayatında hiç bayan futbol maçı izlememiştir. Yine de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan çekinmemiş zat-ı muhterem. Bu durumda, bayan futboluna yıllardır emek veren insanları aşağılamakta bir sakınca görmemesini normal karşılamak gerek. Kendisine göre bayan takımlarında çaba yokmuş, mücadele yokmuş. Bayan futbolcular kilo vermek için futbol oyunuyorlarmış.
Biz de Türkiye neden hala 3. dünya ülkesi diye soruyoruz kendimize. Cevaplar yanıbaşımızda oysa ki...

Gündüz Tekin Hoca bulunduğu yerden bunları duyuyorsa kahroluyordur herhalde.

Fethi Dermican'ın, Müjdat Yetkiner'in harcadıkları bunca çaba için reva görülen argümanlara verecekleri yüzlerce cevapları olmalı. Tabi kimse gidip onlara bu Erdoğan'ın bu sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz diye sormayacaktır.

Yıllardır bu ülkede tabuları yıkmaya çalışan bayan futbolcular bugün gazetelerde bu açıklamayı okuduklarında ne hissetmişlerdir dersiniz?

Hiç yorum yok: