21.06.2008

Bunu Ancak Türkler Yapar

Bu turnuvada Avrupa'nın en iyi futbol oynayan takımı değiliz belki. En çok koşanı, en çok savunma yapanı, en çok hücuma çıkanı da değiliz. Ama kuşkusuz en tuhafı, en acayip işler yapanıyız!
Sadece 10 dakikalığına galibiyet yaşayak yarı finale çıkan bizden başka bir takım olmuş mudur acaba?

Teknik yorumlar yapmak istiyorum aslında ama 3 maçımızı son dakikalarda attığımız gollerle kazanmışsak, bunlardan birini 120 dakikanın sonunda yaşamışsak sanırım öncelikle kondisyonerimizin hakkını vermemiz gerekiyor.

Volkan'ın yokluğunda saçma bir gol yemiş olsa da Rüştü'nün harika performansını, Hamit'in bekte sıkışmadığı zaman oynadığı yaratıcı oyunu, 119. dakikada yediğimiz golün ardından yerde yatan arkadaşlarını ayağa kaldıran oyuncularımızı kimse kolay kolay unutmayacaktır.

Euro 2008 yıllar sonra da hatırlanacaksa eğer bu bizim sayemizde olacaktır.

20.06.2008

Arsene Wenger Kupa Peşinde

En son 4 yıl önce şampiyon oldu.
En son 3 yıl önce FA Cup'ı kazandı.
Avrupa'da kupa aldığında yıl 1994'tü.
UEFA Kupası'nı kazanmaya çok yaklaşmıştı ama Galatasaray'ın O'na büyük bir sürprizi vardı.

Bu yıl transferde agresif davranıyor Arsenal. Zenit'ten Andrei Arshavin için 13 milyon £ parayı gözden çıkarmışlar. Eğer olursa bence süper transfer.

Adebayor, 24 milyon £ veren Barcelona'ya ya da Milan'a gidecek. Milan'a gitme ihtimali daha yüksek sanki. O'nun yerine Roma'dan Clichy transfer edilecek gibi gözüküyor.

Samir Nasri için ödeyecekleri rakam 12.5 £. Nasri, turnuvada 15-20 dakikalık periyotlarda oynayabildi. Bakalım Zidanelığını Arsenal'de konuşturabilecek mi?

Lehmann'ın yerine Fiorentina'nın kalecisi Sebastian Frey'i düşünüyolarmış.

Bu transferlerle Arsene Wenger önümüzdeki sezon istediği kupayı kaldırırsa, görevini tamamlamanın huzuruyla başka diyarlara göç edebilir. Bizim spor servislerine bolca haber olur.