29.01.2008

Köprüden Önceki Son Çıkış


Yıllar önce Ali Şen'in bir açıklaması vardı. Federasyon 6 yabancıya izin verse Amokachi'yi transfer eder Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonu yapardım demişti. Sonrasında Amokachi Beşiktaş'a gitti, Avrupa Şampiyonu Galatasaray oldu (UEFA Kupası'nı Avrupa Şampiyonluğundan sayabiliriz herhalde.) Ama Fenerbahçe'nin yabancı sayısındaki talepleri bitmedi.

Bu akşam Haluk Ulusoy köprüden önceki son çıkışta (seçimden önceki mi deseydim) 6+2 kararı aldıklarını açıkladı. Maldonado büyük ihtimalle yarın sözleşme imzalayacak Fenerbahçe'ye. Sonsuz yabancı talebi bitmeyecek tabi ki. Sınırsızlık yakında gelecektir. Eski futbolcular teknik direktör olacaklarına menajer olsunlar. 3 seneye kalmaz köşeyi dönerler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye'de her konuda olduğu gibi futbolda da artık zengin klüple (Fenerbahçe), diğer klüplerin arası iyice açılacak. Fakat bu olayın müsebbibi olarak ben Türk futbolcularının düşük teknik ve zeka kapasitesi ve Federasyonun bunu düzeltme konusunda tedbir almamasını görüyorum.
İlla Hagi gibi Alex gibi R.Carlos gibi veya Zico gibi birilerinin gelip futbolcuları sıfırdan alıp eğitmelerini bekleyemeyiz.

Bu yabancı sayısı gün gelir düşürülebilir. Bu kararın neticelerini birkaç sezon gözlemleyip daha iyi bir fikir sahibi olacağız neticede. Herkese hayırlı olsun.