2.06.2012

Avrupa'nın En Büyüğü Yine Lyon

Kadınlar Şampiyonlar Ligi final maçını Hayatım Futbol dergisi için yorumlamıştım.
Yazının tamamını aşağıda bulabilirsiniz:


Şampiyonlar Ligi’nde Almanların dramı 17 Mayıs Perşembe günü Frankfurt’la başladı. Hem kadınlarda hem erkeklerde final oynama başarısı gösteren Almanlar iki finlden de boyunları bükük ayrıldı. Lyon, Le Sommer’in penaltı vuruşu ve Abily’nin muhteşem volesiyle rakibini 2-0 yenerek Avrupa’nın en iyisi olduğunu bir kaz daha gösterdi.

Münih Olimpiyat Stadyumu 7 yıldır kapalı tuttuğu kapılarını ilk kez Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali için açtı. Tribünlerde yerlerini alan 50 bin seyirci şimdiye dek Kadınlar Şampiyonlar Ligi izleyen en büyük kalabalıktı. Daha önce 3 defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Frankfurt kendi rekorunu egale etmek için sahaya çıktı. Lyon ise geçtiğimiz yıl kazandığı şampiyonlar ligi şampiyonu ünvanını bu yıl da devam ettirmek istiyordu.


Taraftarlarının desteğini arkasına alan Frankfurt maça iyi başladı. Behringer’in kanatlardan getirdiği toplarla tehlikeli oldular. Maçın 15. Dakikasında Lyon ilk defa Frankfurt ceza sahasına girdiğinde Behringer’in Costa Rican’a yaptığı müdahaleye ağır bir karar olsa da hakem penaltı düdüğünü çaldı. Le Sommer ise güzel bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi. Lyon golü bulduktan sonra oyunda hakimiyet kurdu. Golden sadece 13 dakika sonra Nadine Angerer’in sakatlığında forma giyen kaleci Schumann’ın kafayla uzaklaştırdığı top Abiliy’nin önünde kaldı. Frankfurt kalecisinin hatasını affetmeyen Abiliy muhteşem bir voleyle Lyon’u 2-0 önce geçirdi. Maçın kırılma anı, Frankfurt 2-0’dan maçı çevirebilir mi diye düşünürken ilk yarının son dakikasında Behringer’in müsait pozisyonda topu ağlara gönderemeyişiydi.

İkinci yarı Lyon’un üstünlüğü ile geçti. Schelin iyi bir gününde olsa Lyon farkı daha da artabilirdi. Ve 90 dakikanın sonunda Lyon kaptanı Bompastor ikinci defa şampiyonlar ligi kupasını kaldırıyordu.

Maç boyunca gördük ki Lyon gerçekten rakibinden çok daha iyi bir takım. Uzun süredir birlikte oynamanın getirdiği avantajı çok iyi kullandılar. Frankfurt ise geçtiğimiz haftalarda futbolu bırakan yıldızı Prinz ve sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Bajramaj ve kaleci Angerer’in yokluğunu hissetti.. Kadın futboluyla ilgilenen herkesin kafasında artık aynı soru var : “Lyon bundan sonra tüm kupalara ambargo koyar mı?” Tabi ki futbol bilinmezlerin ve süprizlerin oyunu ama rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki kadro kalitesi ve istikrar açısından Avrupa’da Lyon’dan daha iyisi yok.

 






Ne dediler?
Frankfurt teknik direktörü Sven Kahlert: “ Rakibi kutluyorum, bu sonucu hakettiler. Kendi takımı mı da gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Son vuruşlarda daha başarılı olsak sonuç farklı olabilirdi. İlk yarıda iki büyük hata yaptık ve Lyon bu iki hatayı da affetmedi. Lyon hiç şüphesiz ki çok iyi bir takım. Herkes onları yakalamaya çalışıyor. Biz bu defa bunu başaramadık”

Lyon teknik direktörü Patrice Lair: “Fransız kulüpleri için Almanya’da kazanmak her zaman çok önemli olmuştur. Fransa’nın kadın futbolunda her anlamda Almanya’nın gerisinde olduğunu düşünürsek bu kupanın önemi bizim için bir kat daha artıyor. Her zaman söylediğim gibi başarıya ulaşmak kolay, başarıyı sürdürmek zordur. Maçtan önce oyuncularımı şaşırttım; daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yaptım ve her birini tek tek öptüm. Bu önemli maçta sonuç ne olursa olsun arkalarında olduğumu göstermek istedim. İki yıldır bana bu mutluluğu yaşattıkları için hepsine çok teşekkür ediyorum.”

Hiç yorum yok: