5.06.2008

En İyi Oyuncum Cantona'ydı

Sir Alex Ferguson'a şimdiye kadar birlikte çalıştığınız en iyi oyuncu kimdi diye sorduklarında cevabı Cantona olmuş. Ferguson "Ne zaman Tanrım işte şimdi bir gole ihtiyacımız var desem, Eric o anda golü atardı. Ve harika bir karakteri vardı" demiş.

Bu adamda şeytan tüyü var, eminim. Benim de en sevdiğim futbolcuların başında geliyordu. Formasının yakasını kaldırması bile O'nun diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu gösteriyordu. Asi bir adamdı, taraftara uçan tekme atardı, rakiplerle dalaşırdı çünkü haksızlığa dayanamazdı. Aylarca süren cezalar almasına rağmen başka hangi oyuncu teknik direktörü tarafından böyle nitelendirilebilir ki ? O bambaşkaydı. Ryan Giggs de otobiyografisine şimdiye kadar birlikte oynadığım en iyi oyuncu Eric'ti yazmış.

Aranızda O'nun dönemine yetişemeyen varsa yapabileceği tek şey daha erken doğmadığı için üzülmek...

4 yorum:

skiptomylou dedi ki...

"kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş" lafına bir örnek teşkil etmemek adına 31 yaşında futbolu bırakması da tam bir cantona hareketiydi. eric the king!

Adsız dedi ki...

ben bir t-shirt görmüştüm. bir tarafında "we love the king" yazıyordu. arkasında Cantona'nın resmi vardi.

adam gerçekten büyük futbolcuydu. hakkıyla seyredemeyenlerden biri olarak buna hep üzülmüşümdür. adam zaten benim hatırladığım kadarıyla son yıllarında sürekli cezalı falandı.

Adsız dedi ki...

bakınız. Rasheed Wallace

skiptomylou dedi ki...

'66 was a great year for english football. eric was born.