4.05.2008

Arsenal Gerçeği


Arsenal, Premier League'de liderin 4 puan gerisinde ama Women's Premier League'i 3 yıldır domine etmiş durumda. Arsenalli kadın futbolcular yine şampiyonluklarını ilan ettiler.

Son 3 sezona baktığımızda sadece bu yıl Everton'la berabere kaldıkları maçta puan kaybettiler. Oynadıkları her maçı kazanan bu genç kadınların sırrı ne kulüplerinden finansal destek almaları ne de transfer ücretleri. Zaten hiçbiri transfer parası almıyor, maç başına aldıkları harçlık diyebileceğimiz parayla futbol hayatlarına devam ediyorlar. Onları bugünlere getiren en önemli şey tabii ki futbol sevgileri. Ama burada önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmamak gerek, 21 yıldır Arsenal Kadın Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Vic Ackers. O'nun yönetiminde geçen 21 yılda Arsenal 10 Premier League şampiyonluğu yaşadı, 8 defa FA Cup'ı kazandı - yarın Leeds'i yenerlerse kupa sayısı 9 olacak.




1987'de bu görevin başına geldiğimde insanlar benim deli olduğumu düşünüyorlardı diyor Akers ve şöyle devam ediyor: " Kadınların maçlarına çok az insan ilgi gösteriyordu. Öncelikle insanların bakış açısını değiştirmem gerekiyordu. Bu nedenle rol modellere ihtiyacımız vardı. Bu yıl Kelly Smith'i (Arsenal'in golcüsü) kadromuza kattık. Tüm futbolcularımız saha içinde birer atlet gibi koşuyorlar. Bu da Onların oynadıkları oyunun başkaları tarafından kabul görmesinde önemli bir etken oluyor. Kızlar kendi oynadıkları oyunun saygı görmesinden başka bir şey istemiyorlardı ve sanırım biz bunu başardık."

Türkiye Süper Ligi'nde şampiyonluk yarışı sürerken ben şimdi niye bu yazıyı yazdım? Yazıyı kaç kişi okuyacak? Kaçımız burun kıvırıp Erman Toroğlu edasına bürünecek?

Hiç yorum yok: