13.04.2008

Eto'o


Aziz Yıldırım'ın 90 milyon avroa kıyıp Eto'o'yu transfer edeceği günlerdir konuşuluyor. Eto'o Fenerbahçe'ye gelir mi bilinmez ama eğer gelirse tribünlere maymun taklidini de getirir mi diye düşündürüyor insanı.

Sami Yen'deki ilk Galatasaray maçında tribünler, rakiplerinin en büyük yıldızına maymun taklidi yaparlarsa hiç şaşırmam. Adamın zaten bu olaya karşı -normal olarak- ciddi bir hassasiyeti var. Galatasaraylı taraftarlar da bunu kullanıp rakiplerinin yeni yıldızını devre dışı bırakmayı düşünebilirler. Böylece Türkiye'de ırkçılık yok söylemleri de sona ermiş olur mu?

Asıl merak ettiğim konu da zamanında "Hepimiz Eto'o'yuz" pankartı açan Çarşı'nın bu konuda ne yapacağı. Galatasaraylılara destek mi olurlar, eski çizgilerini mi korurlar acaba?

12 yorum:

Adsız dedi ki...

umarım espri yapmıssındır.

Adsız dedi ki...

güneş başına vurdu herhalde...

Ortega dedi ki...

Espri değil. Ben de katılıyorum yazıdakilere. Öyle garip bir hal aldı ki memleketteki rekabet duygusu; ırkçılık da yapılır bu dakikadan sonra. Hem de hiç şaşırtmaz beni. Eto'o ismi ortaya atıldığından beri bunu düşünüyorum ben de..

Bu arada işin Çarşı'ya bakan yanını hiç düşünmemiştim. Hele bir gerçekleşsin bu transfer, o zaman konuşuruz onları da :)

Not: Bu arada şu kelime doğrulaması olayı hayli sinir bozucu. İnsanı yorum girmeye üşendiriyor..Bunu da söylemeden edemedim..

müşkülpesent dedi ki...

daha transferi bir fotospor asparagasından ibaret iken böyle bir yaklaşım düşünüldüyse eğer olur da gelirse vay halimize.

yangına körükle gitmek bu olsa gerek
çok da emin başlık ırkçılık da gelir
ne desek boş

ciddiyse çok komik espriyse hiç komik değil.

kombine bilet dedi ki...

kelime doğrulaması olayını hallettim. uyarın için teşekkür ederim ortega.

Atilla Çağrı Dağıstan dedi ki...

Bu yazılanlara katılmamak elde değil ben Galatasaray taraftarından beklerim bu iğrenç hareketi ama Beşiktaş taraftarı onlara göre daha centilmen daha akıllı...

Civilator dedi ki...

ben de yazılanları genel itibariyle olasılık dahilinde görüyorum. yani senin benim yapmayacak olmamız, diğer tribün mensuplarının yapmayacağı anlamına gelmiyor.

ülkemize maç yapmaya gelen yabancı takımı karşılamaya havaalanlarına giden bir insan grubundan bu tür hareketleri de beklemek çok yanlış değil.

ama tabi Adnan Polat taraftarları Lampard ile Drogba'yı aldık diye kandırmış da onlar da onu karşılamaya falan gitmişlerse o zaman sözlerimi geri alabilirim.

Adsız dedi ki...

şaka gibi ya...hani eto'o fenere geldi, galatasaraylılar böyle bir şerefsizlik yaptılar siz de acaba beşiktaşlılar da yapar mı onlara uyar mı yazıyorsunuz..kendi hayal dünyanızda kurduklarınızla rakip taraftara bok atmayı bırakın, biraz daha realist biraz daha yaratıcı olmayı öğrenin..sonra türkiye'de neden bu kadar fenerbahçe düşmanı var deniliyor.böyle iki yüzlü bir başkan ve yönetim kurulu, böyle taraftar portresi ile daha çok düşmanınız olur.

salva dedi ki...

1-)yapacak olan deivid'e veya aurelio'ya ya veya nonda ya yapardı.
2-)eto'o fenere gelmesini bekliyor olman ayrı bir tartışma konusu, hani brezilya lı olsa en kötü parayı basar getirirsin de, -keza brezilyalı futbolcuların tek kriteridir fazla parayı veren takıma da anında transfer olurlar,- afrikalı futbolcularda durum biraz daha farklı elbette para işin ucunda var ama en az para kadar diğer etkenlerin de ağır bastığını düşünüyorum.

ps: bu hareketi gs'li taraftarlardan bekleyen atilla çağrı arkadaş, eminim ki bu hareketi ilk yapacak olan kişilerden birisidir.

novak dedi ki...

sanki post'a konulan foto özellikle seçilmiş gibi.. bilmem anlatabildim mi ?

Adsız dedi ki...

Şaka gibisiniz Eto'oyu Türkiyeye geleceğine inanıyorsunuz. Ondan sonra biz gslilerin ona ırkçılık yapacağımızı söylüyorsunuz.
Komik insanlarsınız fenerliler olarak ne diyeyim.
Ayrıca rakip takımı karşılamaya gelmek dediğin 4 tane adam varmış orda gazetenin gazına gelmeyin.Daha doğrusu adam gibi gazeteler okuyun.
Açın gözünüzü biraz ultraslan yaptığı açıklamada bizim taraftar grubunun bununla bir alakası yok , biz böyle yapsak en az 1 bin kişiyle yaparız dedi.

Sevilmiyorsunuz sevilmeyeceksiniz. Başarı varken geri kalan bütün takım taraftarları alkışlayan i...ler oluyor. Başarı yokken vatan haini öyle mi??
Hey yavrum ne büyük ne onurlu bir taraftar grubunuz var.
Ezik geldiniz ezik gideceksiniz. Böyle gelmiş böyle gider. Takımın orda chelseayi paralıyor 2-1 öndesiniz hala alkışlayın ulan i...ler diye yırtınıyorsunuz. Şimdide bu Eto'o gelirse biz ırkçılık yaparmışız. Kardeşim o Eto'oyu sen Ali SAmi Yen'e getir, ben senden başka birşey istemiyorum. Gelirim canlı canlı yıldız seyrederim.

Ayrıca dipnot : Sizin daha yeni gittiğiniz yollardan biz çoktan döndük. Ayrıca sizin sözde yazdığınız tarihi biz çok önce yazdık siz üstünden keçeli kalemle geçiyorsunuz.

Adsız dedi ki...

öncelikle etoo gelmez.
siz çok hayal kuruyosunuz diyelim geldi o zaman galatasaray da song ve nonda varken yapılacağını sanmıyorum, ama sarı-kırmızı ve yeşilden terörist deme zihniyeti antu zihniyetinde var, sonra da neden antifb diyolar, ajitasyon yapıp 17-1 filan demeler, anket filan yapıldı mı acaba en sevilmeyen takım kim diye, umarım yapılır