24.04.2008

Derbide Neler Olur?


Pazar akşamı kazanan şampiyon olacak mı? Galatasaray kazanırsa bir hafta sonra 3 büyüklere karşı henüz galibiyet alamamış Sivasspor Galatasaray'ı yener mi? Fenerbahçe kazanırsa son hafta Trabzon'da 96 yılının ceremesini çeker mi? Bekleyelim ve görelim...

Pazar günü Galatasaray, İBB maçının kadrosuna yakın bir kadroyla sahaya çıkacak diye düşünüyorum. Ümit Karan yerine büyük ihtimalle Hakan Şükür oynar derim. Galatasaray orta sahayı kalabalık ve sağlam tutup Fenerbahçe'nin oyunu kanatlara yaymasını engellemeye çalışacaktır. Her zamanki gibi ilk 15-20 dakika baskı kurup, hızlı ataklarla gol arayacaklardır.

Fenerbahçe de buna karşı sakinliğini kullanabilir. Topu ayağa kısa paslarla oynayarak hem kendi oyun planının dışına çıkmayacak hem de rakibin ani ataklar geliştirmesini engellemeye çalışacaklardır. Sol kanatta Uğur Boral oynayacaktır. Zico, O'nun arkasına Vederson'u koyup Deivid'i sağa çekebilir. Kazım'ı eskisi gibi ikinci yarı düşünecektir. Selçuk mu Maldona mı sorusuna Zico'nun cevabı daha risksiz oynadığı düşünülen Maldonado olabilir. Selçuk'un Galatasaray'ın kuracağı baskı sonucunda tehlikeli alanlarda top kaybetme ihtimali Zico'nun kararını etkileyecektir. Semih mi Kezman mı sorusunun cevabını zaten hepimiz biliyoruz.

Aslında kimin oynadığı değil, nasıl oynadığı önemli. Seyri güzel, bol gollü bir derbi olması dileğiyle...

5 yorum:

yavuzy dedi ki...

derbide ne olur bilmem ama bu maçı dünyanın sayılı derbileri arasında göstermke bana biraz fazla abartılı geliyor; Türk'ün Türk'e propagandasının bir yansıması...

Unknown dedi ki...

selçuk - maldonado seçiminde yanlış düşündüğünü düşünüyorum. zico sahaya selçukla çıkacak.
semih - kezman ikilisindense kezmanla başlaması taraftarıyım her ne kadar memnun olmasamda. çünkü tek forwet oynayan fenerbahçenin iki forwetide "tek forwet" olarak başarısız olduğu için bu sistemde semihin daha çabuk ezildiğini we kezmanında oyuna sonradan girmesinin motiwasyonsuz oluşu nedeniyle olumsuz etkilediğini düşünüyorum. o yüzden kezmanla başlayıp hırslı semihi 65.dk dan sonra oyuna sürmesini ümit ediorum.
we tahminim zico oyuna temkinli başlayıp gs nin baskı kurma çabalarını kontrollü futbolla berteraf edeceğidir.
zor maç olacak ancak 1-2 yahut 0-2 skorla sahadan ayrılırız diorum.
tabii umudum cimbomun baskı kurma çabaları karşısında bozguna uurama ihtimalinden yana. yani bir 0-4 beklemiorda diilim (Bay B gene uçuosun diyecek eminim ancak maçtan sonra tekrar konuşalım)

vertumnus dedi ki...

Post'tan:

"Sivasspor Galatsaray'ı yener mi?"
"Pazar günü Galatsaray..."
"Galatsaray orta sahayı..."
"Selçuk'un Galatsaray'ın..."

"Galatsaray" yazımı kasti mi? Takımların birbirlerine 6asaray, 5enerbahçe falan gibi hitap ettiklerini biliyordum ama Galatsaray olarak duymamıştım hiç. Kastiyse, anlamı nedir?

Levent Arabul dedi ki...

Maldanado ve Kezman tercihleri Galatasaray için avantaj olur. Ayrıca Fenerbahceli oyuncuların kupa maçında olduğu gibi kart görme riskleri yüksek. İlk golü atan kazanır. Düğümü çözecek oyuncular fenerhace için Gökhan ve Deivid De Souza galatasaray için Arda ve sonradan oyuna girecek olan Nonda olur.

kombine bilet dedi ki...

Vertumnus,
galatasaray yazım hataları malesef sadece benim dikkatsizliğim. az önce düzelttim