18.04.2014

Avantaj Konak'ta

Türkiye Kadınlar 1. Ligi final grubu maçları geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan maçlarla başladı. Karadeniz Ereğlispor deplasmanda Derincespor’u 1-0 yendi. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takım Konak Belediyespor ve Ataşehir Belediyespor İzmir’de karşı karşıya geldiler. Karşılaşmaya iki takımın da önemli eksiklerle çıktı. Galler maçında sakatlanan Konak Belediyesporlu Sevgi ve Ataşehir Belediyespor’un tecrübeli defans oyuncu Seval takımlarındaki yerlerini alamadılar. Konak’ın kalecisi Fatma, omuzunda yırtık ve el parmağında kırık olmasına rağmen forma giydiKarşılaşma, Konak’ın 4-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı ve bu skorla Konak puanını 41’e yükseltirken Ataşehir ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı.

İlk yarı, sol kanattan Yağmur’un ortasını Cosmina Duşa’nın gole çevirmesiyle 1-0 Konak lehine sonuçlandı.Bu golde Ataşehirlilerin faul iddiaları vardı fakat hakem gol kararı verdi. İkinci yarının başında, Yağmur’un plasesiyle gelen gol skoru 2-0’a taşıdı. 2-0’dan sonra gelen Ataşehir ataklarını kaleci Fatma önledi. Ve maçın sonlarında Eylül ve Cansu’nun golleriyle Konak sahadan 4-0 galip ayrılarak şampiyonluğa  bir adım daha yaklaştı. Konak Belediyespor’un bu yıl Türkiye Ligi’nde hiç maç kaybetmediğini göz önüne aldığımızda, İstanbuldaki Ataşehir maçını kazanması halinde matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu maça kadar, Konak Belediyespor 16 Nisan Çarşamba günü deplasmanda Karadeniz Ereğlispor ile 20 Nisan Pazar günü ise evinde Derincespor 16 Nisan Çarşamba günü deplasmanda Karadeniz Ereğlispor ile 20 Nisan Pazar günü ise evinde Derincesporbügbugün deplasmanda Karadeniz Ereğlispor ile, 20 Nisan Pazar günü ise evinde Derincespor ile karşılaşacak. Ataşehirspor ise aynı günlerde sırasıyla, İstanbul’da Derincepor’la ve Karadeniz Ereğlispor’la mücadele edecek.

Başkan Değişti, Destek Bitmedi

Yerel seçimlerde Konak Beldiye başkanı Hakan Tartan’ın CHP’den aday gösterilmemesi oyuncular arasında bir tedirginliğe sebep olmuştu. Konak Belediyespor’un Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkıp, ikinci tura yükselmesinde başkanın kişisel çabasının önemli bir payı olduğu konusunda herkes hemfikirdi. Tartan’ın yeniden belediye başkanı olmaması durumunda futbol takımının kapatılacağı dahi konuşulmaya başlanmıştı. Yeni belediye başkanı Sema Pekdaş, göreve başladıktan bir hafta sonra Konak Belediyespor’un antrenmanına gitti ve belediyenin takıma desteğini devam edeceğini gösterdi. Pekdaş, Konak-Ataşehir maçını da tribünden izledi. Aynı zamanda maçtan önce soyunma odasına inerek oyunculara başarı diledi. Pekdaş’ın kadın futbol takımına olan ilgisinin önümüzdeki sezon da devam etmesini diliyoruz.

Hiç yorum yok: