8.09.2008

23 Yaşında Futbolu Bırakın!

Federasyon bu sezon Kadınlar Ligi statüsünü açıklamış. Sonuç tabi ki beklediğimiz gibi. Yine yaş problemi var karşımızda.

2008-2009 sezonunda Türkiye Kadınlar Futbol Ligi'nde (1.Lig) oynayacak oyuncuların en yaşlısı 1985 doğumlu olacak. 1984 ve daha önce doğumlular yaşı büyük kadın futbolcu statüsünde olup 18 kişilik esame listesinde en fazla 5 tane yaşı büyük futbolcu olabilecek.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bir futbolcunun en verimli zamanı 26-30 yaş arasındadır. Maalesef Türkiye Futbol Federasyonu, oyunculardan maksimum verim alınacağı yaşta onları futboldan kopmaya zorluyor. Sebebini de açıklasalar keşke...

9 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

sayende bayanlar liginden de bir şeyler okuyabiliyoruz. teşekkür ediyorum bu yüzden.
habere gelince gerçekten rezalet. hangi akla mantığa uygun yapılıyor bu davranış. bir yetkili çıksada açıklasa.

Mrs. Next Match dedi ki...

Mantıklı bir açıklama beklemek yerine şunu sormak istiyorum, erkeklere herhangi bir yaş sınırı koyuluyor mu? Tabi ki hayır, canları ne zaman isterse o zaman bırakıyorlar. Yaş sınırı koymak da ne oluyor diye sormak gerek bence. Yıllar sonra bayan futbolu da belli bir seviyeye çıktığında bizim futbolumuzdaki kalitesizliğin nedeni bu saçma uygulamalar olacak.

kombine bilet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kombine bilet dedi ki...

90'lı yılların başında kurulan türkiye bayanlar futbol liginde de; birkaç yıl sonra eşcinsel ilişki olduğu gerekçesiyle benzer bir yaş sınırı konulmuştu.Günümüzdeki yaş sınırının sebebi de aynı düşünce olabilir.
Nasıl bir mantıktır anlamak gerçekten çok zor. Kaldı ki erkekler arasında eşcinsel ilişki daha yaygın, ama onlara böyle bir kısıtlama getirilmiyor. Zaten insanların cinsel tercihleriyle yaşları arasında bir bağlantı kurmak da yeterince komik.

Adsız dedi ki...

zaten bayan futbolu türkiyede çok gelişti ya kısıtlamayı getirin.bende eskiden takımda oynuyoum sağolun sporun hiçbişeyinden anlamayan insanlar bizim geleceğimiz hakkında karar veriyolar.türkiyede sporcu olmucaksın en büyük rezilliği sen çekersem.eğer sorun cinsel tercih yada namussa biz çok iyi biliyorum prof. futbolcuların odasına özel olarak gönderilern kızları

Semt Aşığı dedi ki...

@misses next match

3. ligde 30 yaş üzeri kısıtlaması var erkeklerde.

-------------

o yaşdan sonra evlenemezler diyedir belki :)

Adsız dedi ki...

başlıkla konu içeriği arasında bir bağlantı kuramadım.ama eşcinsel ilişkiyle yaşın ne alakası var?ayrıca bence böyle bir şey tesbit edilirse mahkeme karaıyla suçlu görülenlere gerekli cezalar verilip diğer futbolcuların önüne geçilmemeli..aslında en iyisi bence de türkiyede sporcu olmamak.bilgin defterli gibi almanyada oynayıp,24 maçta 28 gol atıp,gol kraliçesi olup yıldızınızı parlatmak...ama o zaman da dil problemi baş gösteriyor.dil bilsen de zaten kendi ülkende olduğu gibi rahat edemiyorsun!

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kombine bilet dedi ki...

Başlıkta 23 yaşında futbolu bırakın diyorum, çünkü TFF'nin 23 yaşından büyük kadın futbolcular için sınırlaması var. Bu konuyu Şenes Erzik'e de Levent Bıçakçı'ya da sordum, onlardan da bir yanıt alamadım. Anlamsız bir kural olduğunda hemfikirler fakat bu sonucu değiştirmiyor maalesef