21.07.2008

U19 Şampiyonu İtalya

U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda kupayı İtalya kazandı. Bu yıl on birincisi oynanan şampiyonada İtalyanlar, Parisi'nin 79. dakikada attığı penaltı golüyle Norveç'i 1-0 yendiler.

İki takımın oyuncuları da ilk defa böyle büyük bir organizasyonda final maçına çıktılar. Maçın başlarında bunun zorluğunu yaşadıkları hissediliyordu. Önce Azzurrine sakinleşti ve atakları yönlendirmeye başladı. Ardından Parisi ve Gueli sahneye çıktı. Onların yarattıkları tehlikelere cevap verebilecek bir Norveçli oyuncu maalesef yoktu.

Maçın bitiş düdüğüyle İtalya bir ilki gerçekleştiriyor ve Avrupa U19 şampiyonu oluyordu. Norveçliler için ise tarih tekerrür ediyor, tıpkı 2003'te olduğu gibi final maçından boynu bükük ayrılıyorlardı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merak ediyorum da bayan oldugun icin vicdanını rahatlatmak adına mı bunları yayınlıyorsun yoksa gercekten zevk alarak macın tamamını izleyip buraya mı yazıyorsun...Yanlıs anlama amacım elestirmek falan degil sadece merak ettim...daha once hiç maclarını seyretmedim..Bayanları hiç mac oynarken dusunemiyorum mesela basketbolda cok sırıtyor...Sahayı dolduramıyorlar dogal olarak...Ama tabi kesinlikle futbol veya basketbol oynamalarına karsı deiglim...Sen ne dusnuyorsun..?

kombine bilet dedi ki...

Vicdanını rahatlatmak derken neyi kastettiğini tam anlayamadım.

Daha önce hiç kadınların oynadığı bir maçı izlemeyen o kadar çok insan var ki. Ben televizyon verdiği sürece izlemeye çalışıyorum. Bazı maçlar çok keyifli geçiyor, bazıları sıradan.Hepsinde deli gibi eğleniyorum diyemem, sonuçta erkek maçlarında da aynı şey geçerli.

Futbol ülkemizde erkeklerle çok fazla özdeşleşmiş bir spor olduğu için kadınları futbol oynarken düşünemiyor olman çok doğal.

Basketbolda kadnlar sırıtıyor demişsin. Erkeklerle kıyasladığın için sana öyle geliyor olabilir. Herhangi birşeyi erkekler gibi yapınca "güzel", erkeklerden farklı yapınca "kötü" olarak değerlendirmek ne derece doğru bilemiyorum. Erkeklerin oynadığı tarz futbolu, basketbolu ya da iş hayatında erkeklerin yönetim tarzını doğrusu budur normlarını rasyonel bulmuyorum ben.

kombine bilet dedi ki...

bunları neden yayınlıyorum sorusuna da cevap vereyim. Türkiye'de çok az insan kadınların futbol oynadığını biliyor. Hatta benim direktörüm kadın takımlarında kaç erkek oyuncuya izin veriliyor diye bile sormuştu.

Yazıyorum çünkü insanların farkındalıkları artsın istiyorum. Biliyorum çoğu insan okumuyor bile. Ama en azından fotoğrafları görüyorlar. Kadınların Avrupa Şampiyonası oynadığı, UEFA Kupası oynadığı, U19'da oynadıklarını anamış oluyorlar böylece. İnsanların beynindeki kadın futbolcu imgesi; milliyet.com.tr'deki kadınlar futbol oynarsa-seksi fotoğrafları için tıklayın haberleriyle kısıtlı.

Adsız dedi ki...

Vİcdanını rahatlatmak derken hani send sonucta sende bi bayansın ve bayanların futbol oynadıgını onlarında bi ligi oldugunu insanlara gostermek zorundayım bu benim gorevim duygusuyla mı hareket ediyorsun yoksa zevk icin mi bunu yapıyorsun ki cevabımı aldım zevk aldıgın icin yaptıgın acık... Baskerboldaki kıyaslama işi kesinlikle dogru erkeleri izleyip bayanlara donunce cok kotu oluyor ama onuda arada izliyorum derbileri falan Hatta Gs'de Işıl'ı Esra'yı falan cok begeniyorum ama iste sahada cok kucuk kalıyorlar..:)

Futbolda ise bu kıyaslamayı yapacak bilgim bile yok cunku hiç bayanların futbol macını
izlemedim:( Mesela Türkiye'de bayanların bi ligi oldugunu bu blogdan ogrendim - yazılar biraz aralıklı ama blogu sık sık takip ediyorum - Şimdi de Avvrupa şampiyonası falan ilginç geliyor ama sanırım ogrenicez... Ve son olarak ; Etrafımda Araba surmeyi ve futbol yorumlamayı erkeklerden daha ii becerecek bayanların olmasını gercekten cok isterdim ama hic bi bayana sevdiremiyorsun işte :)

Adsız dedi ki...

bide soyle bisey var mesela Voleybolda da bana erkekler cok kazma gelir bayanları izlemek kesinlikle daha keyifli... Tenisde de biraz bu durum var...Nadal-Federer olmazsa izlemiyecez Wimbledon'ın erkek kategorisini...Bayanlar bu istede ustun diyebiliriz...;)