21.06.2008

Bunu Ancak Türkler Yapar

Bu turnuvada Avrupa'nın en iyi futbol oynayan takımı değiliz belki. En çok koşanı, en çok savunma yapanı, en çok hücuma çıkanı da değiliz. Ama kuşkusuz en tuhafı, en acayip işler yapanıyız!
Sadece 10 dakikalığına galibiyet yaşayak yarı finale çıkan bizden başka bir takım olmuş mudur acaba?

Teknik yorumlar yapmak istiyorum aslında ama 3 maçımızı son dakikalarda attığımız gollerle kazanmışsak, bunlardan birini 120 dakikanın sonunda yaşamışsak sanırım öncelikle kondisyonerimizin hakkını vermemiz gerekiyor.

Volkan'ın yokluğunda saçma bir gol yemiş olsa da Rüştü'nün harika performansını, Hamit'in bekte sıkışmadığı zaman oynadığı yaratıcı oyunu, 119. dakikada yediğimiz golün ardından yerde yatan arkadaşlarını ayağa kaldıran oyuncularımızı kimse kolay kolay unutmayacaktır.

Euro 2008 yıllar sonra da hatırlanacaksa eğer bu bizim sayemizde olacaktır.

2 yorum:

Beercholic dedi ki...

Fazla söze gerek var mı bilmiyorum. Bildiğim bir şey var o da bu kadar sakatı, bu kadar cezalısı, bu kadar sevmeyeni, bu kadar İrlandalısı olan bir başka takımın/ülkenin böyle bir şey yapamayacağı. Bana göre bu mucizelerin sonu kupa olmalı, çok zor olsa da, imkansız olsa da kupa Almanya'ya ne kadar yakınsa bize de o kadar yakın. Her zaman dediğim gibi, keyfini çıkarın!

Adsız dedi ki...

herşeye rağmen büyük gelişmeler var. en başta artık ezilmemek için değil ezebiliriz düşüncesi ile sahaya çıkıyoruz. bu çok çok önemli bence.
yazdıklarınız da son derece doğru. eldeki potansiyeli çok kötü kullandığımız da bir gerçek. mesela bir maç oynayıp on maç oynamadığı herkes tarafından bilinen Emrenin takıma alınması, kişisel çekişmelerden dolayı yıldırayın mehmet topuzun alınmaması Milli Takım teknik direktörünün yapmaması gereken şeyler. ondan sonra çıkıp da bu kadar sevmeyeni irlandalısı falanı filanı diye demagoji yapmaya gerek yok. neticede elde edilen başarının ne kadar küçük bir kısmı fatih terime ait bunu herkes görüyor.
ben futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum. özellikle geleceğe yönelik güzel biz izlenim verdi oyuncularımız. Arda'nın çok yerinde yorumları, arkadaşlık, saygı vs gibi bir çok şey gelecekte de bu takımın çok şeyi başarabileceğini gösteriyor. beni de en çok bu sevindiriyor.