10.06.2008

Bu Ülkeden Zico Geçti

Zico'nun Fenerbahçe'ye gelişi eskileri deyimiyle kerhen olmuştu. Başkasını bulamadık modu vardı yönetimde. İnsanların hafızaları ne kadar da kötü oluyor? Ben O'nun futbolculuk dönemine yetişemedim. Babamdan dinlediklerim yetmişti O'nu anlamaya. Dünyanın en büyük efsanelerinden biri ülkemize gelmişti ama biz kendimizi öyle tepelerde görüyorduk ki Zico'ya bile burun kıvırma lüksümüz vardı (Hala aynı burnu byüklük devam ediyor ama dayanağı nedir anlayabilmiş değilim)
Teknik direktörlük kariyeri Japonya'dan ibaretti. Öyle ya Chelsea'yi, Milan'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapmayan teknik direktörün Samandıra'da ne işi olabilirdi ki? Japonlar O'nun çalışma odasını hala boş tutuyorlar. O'na olan saygılarından!
Bugün gazetelerde Zico'yla anlaşmaya varılamadığı yazıyordu. Beklenen son gerçekleşti. Takımı şapiyon yapamayan teknik direktörün kellesi tiz vurula! Bu anlayışla nasıl kalıcı ve sağlıklı bir başarı elde edeceğimizi gerçekten çok merak ediyorum.
Sessiz sedasız gelmişti takımın başına.Sessiz sedasız da gitti. Eminim Daum gibi medyaya sansasyonel açıklamalar yapmayacak. Basına hiç malzeme vermeycek. Birşey sorulacak olursa kibarca herşey için teşekkür edecek. Keşke O'nun gibi biri daha olsa...

8 yorum:

peralta dedi ki...

işte kurumsallaşma dediğin böyle olur, bravo aziz yıldırım.. ondan sonra da çıkıp hikaye anlatmasın 1 milyon üye diye. istediği her adamı alsın, parayla bir imparatorluk kursun, kupalar öyle gelsin, 1 milyon üyenin hedeflediği şey bu. ben bunu istemiyorum.

düzgün bir yapılanma ile kupalar gene gelir. ayrıca madem lig şampiyonluğu sana çeyrek final oynatan hocayı gönderecek kadar önemli, neden kasıyoruz ki scolari için, veya medyada adı gecen yıldızlar için?

kimse kusura bakmasın aziz yıldırım yine sınıfta kaldı. istikrar diye diye kafa ütülüyordu bir kaç senedir gördük istikrarını. mansur forutan'ın bir lafı vardır; "bıkmadık mı artık kayseri deplasmanında alınan çok kritik 3 puandan" der.

bıkmayanlar var belli ki. bugün de gazetede daum haberi gördüm geri gelebilir diye. tam tencere kapak olur bence. boşuna kendimizi kandırmayalım zico nun beyefendiliği, futbola bakışı, sportmenliği, hiçkimsede görmediğim tevazusu birkaç gömlek büyük geldi bize.

yolu açık olsun, umarım çok ama çok başarılı olur... ve inşallah da onu aramayız, üzülmeyiz... bu karar bir kaç senemize mal olmasın.

http://pivotsantrfor.blogspot.com/2008/06/gle-gle-gzel-insan.html

Adsız dedi ki...

Ligin 4. ya da 5. haftasıydı, berabere biten Rize maçından sonra Fenerium üstten "Zico istifa" sesleri geldiğinde...

Kim ne derse desin, Fenerbahce icin fantastik bir sene oldu. Inter'i perisan eden futbolu da, kimse anlamasa da Chelsea'ye atılan 2 gol ve Avrupa'daki çeyrek final başarısı.

Kötüyle iyi arasında bir çizgi var, bir değerlendirme yapmak için. O değerlendirmede tek bir kare geliyor aklıma; Uğur Boral'ın döküldüğü bir maçta kenara alınca, sinirlenen Uğur'a maçı bırakıp izahat vermesi. Güzel bir insandı...

Adsız dedi ki...

peralta'nın yorumlarına katılmamak mümkün değil. elbette iki taraf oturur, illa anlaşılmak zorunda değildir. ama aziz yıldırım anlaşmak isteseydi anlaşırdı bunu biliyoruz.
aziz yıldırımın bence büyük yanlışı emre gibi bence lüzumsuz bir oyuncuya 3.5 milyon gibi tuhaf bir para verilmesiydi bence. şimdi emre dediğin adam 3.5 milyon alıp kulübede oturacaksa (ki genelde sakat olacak kulübede bile değil tribünde oturacak) o zaman TD ye en az 6 milyon belki daha bile vermek lazim. hem de Zico iki sene kendini Avrupada ispatladıktan sonra.
ben hala üst düzey TD lerin geleceği kadar cazip bir ligimiz olmadığını düşünüyorum. o nedenle Zico'yu çok arayacakmışız gibi geliyor.

Zico için dert edecek bir şey yok. FBden kovulan her TD genelde çok başarılı olup elit TDler arasına giriyor. Zico daha ayrılmadan o noktaya zaten ulaştı. bundan sonra eminim ismini çok sık duyacağız başarılarıyla.
Dünyanın en büyük futbolcusunun klübümüzdeki yöneticilere karşı asaletini koruyabilmesi bile çok takdire şayan. kalbimizde bir köşe de Zico'ya ait olarak kalacak hayatımız boyunca.

kombine bilet dedi ki...

açıkçası Zico'nun bizim Alex Ferguson'umuz olaileceğini düşünmeye başlamıştım. Uğur Boral'ın, Volkan'ın, Semih'in gösterdiği gelişmede Zico'nun payını yadsıyabilir miyiz?

Ama işte bizim istikrarımız bu kadarmış.Üzücü olan kısmı bu işte.

peralta dedi ki...

hocam o değil de 4günde bazen 5günde 1 veya 2 post düşüyosun. şikayetçiyim :)

kombine bilet dedi ki...

peralta,
yeğenim dünyaya geldi.o yüzden pek vakit bulamıyorum bu aralar.
bir süreliğine affımı istiyorum

peralta dedi ki...

allah analı babalı büyütsün, camiaya bir fenerli daha katıldı :)

plaki dedi ki...

dediklerine aynen katılıyorum. hatta yorumlar kısmındaki "açıkçası Zico'nun bizim Alex Ferguson'umuz olaileceğini düşünmeye başlamıştım." cümlelerin çok güzel bir düşüncenin ürünü.