28.04.2008

Olmadı

Beklenen oldu Galatsaray maça inanılmaz bir baskıyla başladı. Bu baskının 15-20 dakika süreceğini düşünüyorduk ama bizi yanılttılar. Maç boyunca Fenerbahçe'nin pas trafiğine oyun kuralları içinde faul yaparak, her topa 3 kişiyle basarak engel oldular.

En önemli özelliği kanat bindirmeleri olan Fenerbahçe'de kanatlar da bitince maç da bitmişti aslında. Gökhan ve Uğur kanatlarını tek başlarına savunmak zorunda kaldılar. Kazım, Gökhan'a hiç yardımcı olmadı. Deivid zaten ortada oynadı. Defansif yönü zayıf olan Uğur iyice kayboldu gitti.

Galatsaray orta sahası ilk toplara basarken Aurelio kendini sakınmakla, Maldonado yanındaki oyuncuya pas vermekle meşguldü. Bütün maç boyunca Maldonado sadece bir defa topu ileriye taşıdı. İlk yarıdaki uzatmanın son anlarında geriye oynaması aslında kendisinin bir özetiydi.

Açıkçası ben Fenerbahçe'den Sevilla maçındaki mücadeleyi beklemiştim. Yanılmışım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bizi GSli oyunculardan çok FBli oyuncular yanılttı.

normalde gsnin tüm o gayretine rağmen fbye gol atamayacağı bence açıktı. defansımızın onlara hediye ettiği gole jeneriklik gol atmışçasına sevinmeleri de hoştu tribünlerin.

bir ara yakaladığımız geriye düşsek de öne geçebiliriz havası, colin'in takıma girmesi ile karmakarışık olan yeni dizilişle tarihe gömüldü. artık semih bile bırakın son 5 dakikada gol atmayı, son 30dk.da pozisyona dahi giremiyor.

zico ile ilgili benim beğenmediğim tek bir şey var. ne yukarıda söylediğim o çalışan sistemi colini oynatacam diye bozmasını, ne de maldonado gibi bir adamı oynatmasını önemsiyorum. fakat, bu takımın 60. dakikadan sonra baskı kurmaya çalışarak maç kazanacağını düşünmesini çok saçma buluyorum. fb neden gs'ın yaptığı gibi maça fırtına gibi başlamaktan aciz bunu anlamak mümkün değil. bence bu sorun, diğerleri gibi acilen çözülmesi gereken bir sorun.

Adsız dedi ki...

oldu oldu çok güzel oldu :)