25.01.2008

10 Numara Bekleniyor


Galatasaray'da, Hagi'nin ardından 10 numara aramak moda oldu. Daha doğrusu yeni bir Hagi bulma sevdasına tutuldu herkes. Sanki dünyada hergün yeni bir Hagi doğuyormuş gibi. O da Galatasaray'ı tercih etmek için yanıp tutuşuyormuş gibi.

Galatasaraylı'lar bu sezon Lincoln transer edilince, "muradımıza erdik" derken hevesleri kursaklarında kaldı. Lincoln önce Kalli'yle sorun yaşadı. Sonrasında bir sakatlandı pir sakatlandı.

Halbuki tam da beklenen 10 numaraydı Lincoln. Ezeli rakiplerine Şampiyonlar Ligi'nde 2 gol atmıştı. Hem de Kadıköy'de. Kariyerli bir oyuncu, yetenekleri tartışılmaz. Ama... Ama'sı olmayan zaten Türkiye'ye gelmiyor.

7 Ağustos 2007'de Mehmet Demirkol yazmış:

"Lincoln ligde eğer 20 maçtan fazla oynarsa Galatasaray'ın oyununda fark yaratacaktır. Sakatlığının aslında ne olduğunun ortaya çıkması bu açıdan önemli. Brezilyalı'nın 20 maçın altında kalması sorun olabilir, çünkü Arda hâlâ bir kanat oyuncusu ve onun yedeği olamaz. Öte yandan Kalli'nin, Lincoln'süz daha mutlu olacağını tahmin etmek de zor değil. Şunu kabul edelim Lincoln Kalli'ye rağmen alındı. Ve eğer ileride bir sıkıntı yaşanırsa Alman hoca bu işten zor sıyrılır. Çünkü eğer gerçekten disiplin ve çalışmaksa sebep, Necati'den önce Lincoln gitmeliydi, alınmasından 1 ay sonra. Bu yüzden Galatasaray'da olup bitenler kim ne derse desin kaşınmaya müsait ve sık sık basına konu olacak kadar karmaşık hikayeler barındırıyor içinde. Galatasaray eğer sıkı ve galibiyetlerle dolu bir giriş yapmazsa sanıldığı kadar kolay ve keyifli bir lig geçirmeyebilir."

Neyse ki Galatasaray lige galibiyetlerle dolu bir başlangıç yaptı da Galatasaraylı'ların keyfi kaçmadı.

Bu arada Lincoln Galatasaray'ın bu sezon oynadığı 19 lig maçının 11'inde forma giydi. Kaldı 15 maç.
Gazetelerde 1 ay daha oynayamayacağı yazıldı. Ne dersiniz 20 maçı yakalayabilecek mi?

Hiç yorum yok: